1. Grunden till en bra rakning är att huden får tid att fuktas med varmt vatten. Raka dig därför helst efter att du duschat. Fukta ansiktet rejält med varmt vatten. Detta öppnar porerna och mjukgör skägghåren. Mycket vatten gör också att du skapar ett ”lager” mellan ansiktet och rakskummet/gelen som utgör en glidyta för rakbladet istället för motståndsyta.
  2. Applicera rakskum eller gel. Om du har en riktig rakborste som du löddrar ansiktet med minskar det risken avsevärt för hudirritationer etc. Bearbetning med en rakborste tar bort gamla hudrester och reser håren rakt ut. Det ger helt enkelt ett ännu bättre resultat.
  3. Tryck inte onödigt hårt med bladet mot huden. Rakblad från SHAVE+ har en mycket hög skärpa och skär av skäggstråna lätt ändå. Vid ojämnheter i huden bör du arbeta försiktigt.
  4. Skölj bladen mellan varje drag. Blad från SHAVE+ är konstruerade för att kunna sköljas ur men vid riklig skäggväxt kan de avskurna skäggstråna i kombination med rakskummet/gelen sätta igen utrymmet mellan bladen och göra att du bara glider ovanpå huden utan att skära av skägghåren. Efter rakningen är klar ska man alltid skölja av bladen noggrant.
  5. När du är färdig med din rakning, skölj av ansiktet för att ta bort eventuella rester. Avsluta sedan med att smörja in ansiktet med ett rakbalsam för att lugna ner huden och få en behaglig nyrakad känsla.
  6. Normalt räcker ett blad ungefär 2 veckor, vilket är vår normala rekommendation för att du ska få en så behaglig rakning som möjligt. Du kanske behöver använda fler eller färre blad, oavsett vilket kan vi anpassa våra leveranser efter ditt behov.

Tänk på att byta rakblad när det behövs. Ett slött rakblad ”drar loss” skäggstråna istället för att skära loss dem, vilket resulterar i en irriterad hud.

Bladbyte gör du enkelt genom att skjuta fram reglaget på skaftet, då lossnar rakbladet.

För att sätta dit ett nytt trycker du bara skaftet mot rakbladet.