1. Använd rakgel för en behaglig och skonsam rakning. Rakgelen skapar en glidyta för rakbladet samt återfuktar huden.
  2. Rakbladen fungerar för samtliga ställen på kroppen. För bästa resultat vid rakning av benen, börjar man nerifrån och upp, i ett vertikalt mönster. För armhålor och bikinilinje får man tänka på att håret under armarna och vid bikinilinjen inte växer i något specifikt mönster. Därför är det viktigt att man rakar från alla olika håll, för bästa resultat.
  3. För att undvika skärsår är det viktigt att man är försiktig och har en rakhyvel med bra grepp så att man inte slinter med rakhyveln. Vår rakhyvel har ett greppvänligt skaft med gummi.
  4. Efter rakningen är det viktigt att skölja av huden och sedan smörja in den. Detta för att lugna ner huden och få en behaglig nyrakad känsla.
  5. Normalt räcker ett blad ungefär 2 veckor, vilket är vår normala rekommendation för att du ska få en så behaglig rakning som möjligt. Du kanske behöver använda fler eller färre blad, oavsett vilket kan vi anpassa våra leveranser efter ditt behov.

Tänk på att byta rakblad när det behövs. Ett slött rakblad ”drar loss” hårstråna istället för att skära loss dem, vilket resulterar i en irriterad hud.

Bladbyte gör du enkelt genom att skjuta fram reglaget på skaftet, då lossnar rakbladet.

För att sätta dit ett nytt trycker du bara skaftet mot rakbladet.